1.4.23

Maaliskuun tavarakirjanpito

Maaliskuu on takanapäin ja edessä siintää oikea kevät. Helmikuussa aloin tauon jälkeen pitää tarkkaa tavarakirjanpitoa, joka avasi silmäni erityisesti kotiin tulevan materian osalta. Yllättävän helposti tuokin luku nousee useampaan kymmeneen! 

Helmikuun luvut olivat ulos 238 ja sisään 32. Maaliskuussa tein 215 poistoa ja meille eksyi 38 juttua. Vaikka lähtevien määrä onkin huomattavasti isompi kuin tulevien, haluan toden teolla pienentää hankintojen (ja muuten vaan kotiin eksyneiden) lukua - kaiken järjen mukaan näin pitäisi nyt tapahtuakin, kun lapsilla on kaikki mitä tarvitsee kevättä ja luultavasti kesääkin silmällä pitäen. 

Tavarakirjanpito on hyvä työkalu jos tuskailee sen fiiliksen kanssa, ettei koti selkiydy vaikka kuinka pitäisi kirppispöytää tai järjestelisi paikkoja. 


2 kommenttia:

  1. Hyvä idea pitää kirjanpitoa myös kodin tavaroista. Meidän taloudessamme olisi tarpeen kaikenlainen kirjanpito, mutta etenkin tulojen ja menojen suhteen. Kiitos hyvästä vinkistä, kuinka tavaran määrää voi alkaa karsimaan. https://www.taloushallintoa.fi/tilitoimistopalvelut

    VastaaPoista
  2. Meillä on myös meneillään kodin tavaroiden karsimisprojekti. Hyvä idea pitää myös kodin tavaroista kirjanpito, kun tuntuu, etteivät ne ikinä vähene, vaikka kuinka yrittäisi. Yrityksemme kirjanpitoa hoitaa onneksi asiantunteva tilitoimisto. https://www.yrityssilta.fi/

    VastaaPoista