3.4.23

Eri keinoja saada tavara eteenpäin

Tein jo aiemmin Instagramiin postauksen eri keinoista päästä tavarasta eroon. Rikkinäiset tulee kierrättää, mutta ehjille, käyttökuntoisille tavaroille on monia jatkosijoituspaikkoja. Välillä fakta tosin on, että toisen romu on romu myös muille... Mutta tässä muutama vaihtoehto kuinka saada tavarat eteenpäin:

1. Myy kirpputorilla
Vaatii vaivannäköä, mutta voi palkita myös rahallisesti. Eri kirppiksillä on myös erilaisia myyntipalveluita, joissa tavaran voi vaan viedä perille.

2. Facebook-kirppikset
On niin paikallisia kuin esim. tiettyjen merkkien tai harrastusten omia myyntiryhmiä. Itse suosin kahta paikallista (**** kierrättää ja ****:n lastentarvikekirppis), koska en jaksa lähettää ja tykkään myydä kaiken ovenkahvakaupoilla.

3. Tori.fi
Torin maine oli huijareiden jäljiltä alhaalla, mutta turvatoimia on kiristetty ja kuulemani mukaan kauppa käy hyvin.

4. Fb:n roskalava- ja Annetaan-ryhmät
Toimiva keino päästä pienellä vaivalla jostain eroon.

5. Huuto.net
Rehellisesti en tiedä onko huutis enää voimissaan, mutta mainitsen kuitenkin.

6. Erilaiset myyntitapahtumat
Siivouspäivä, kesän viltti- ja peräkonttikirppikset, viikonloppukirppikset... Kannattaa tsekata mitä omalta alueelta löytyy.

7. Myyntisivustot (esim. Emmy, Vähänkäytetty, Pienelle.fi, Ninyes re.wear, Toinen sauma) Vinkkaa kommentteihin muita jos tulee mieleen!

8. Lahjoita myyntiin - Kontti, Fida, Pelastusarmeija
Isommille huonekaluille voi saada noudon, pienemmät tavarat voi viedä myymälään.

9. Lahjoita tarpeeseen
Ensikodit, Hope ry, Vva ry (Vailla vakinaista asuntoa) ja muut järjestöt vastaanottavat tavaraa (kysy ennen vientiä ja lisää saa vinkata kommentteihin). Sörnäisten Symppis etsi juuri aikuistenvaatteita lahjoitukseen. Päiväkodit ainakin täällä ottavat ehjiä leluja, kirjoja ja pelejä mielellään.

10. Kysy lähipiiriltä onko tarvetta

11. Zadaa, Tise, Sellpy Appit
Ei henk.koht kokemusta.

12. Taloyhtiön vaihtopiste
Meidän edellisessä taloyhtiössä oli vaihtopiste pyykkituvassa - ihan mahtava idea!
 

13. Tavaranvaihtotapahtumat/Vaihtotorit 

‼️Vältä vaatekeräyslaatikoita, kuten Uff. Idea on hyvä, mutta resurssit eivät riitä käymään kaikkia sinne ahdettuja tekstiilejä läpi ja osa päätyy Afrikkaan muiden riesaksi (suosittelen dokumenttia MOT: Vastuuton vaateralli).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti